Morgen-gezond-weer-op-kaart gelanceerd

‘Dat je beseft, dat je er niet alleen voor staat.’

Een mooi resultaat is de lancering van de Morgen-gezond-weer-op-kaart op 12 juni 2019 in Veldhoven. Wethouder Mariënne van Dongen overhandigde de eerste exemplaren aan de Veldhovense zorgverleners.

van links naar rechts: Arnold Romeijnders (medisch directeur PoZoB), Ruud Cramer (lid Seniorenraad) en Mariënne van Dongen (wethouder gemeente Veldhoven)

van links naar rechts:
Arnold Romeijnders (medisch directeur PoZoB), Ruud Cramer (lid Seniorenraad) en Mariënne van Dongen (wethouder gemeente Veldhoven)

Arnold Romeijnders (medisch directeur PoZoB) en Ruud Cramer (lid Seniorenraad) waren aanwezig om de kaart persoonlijk in ontvangst te nemen. De kaart helpt ouderen, mantelzorgers en professionals om snel inzicht te krijgen in de vele vrij toegankelijke ondersteuningsmogelijkheden in Veldhoven.De wethouder over de kaart: ‘Zo kunnen we ouderen en mantelzorgers ontlasten en hoeft er minder snel een beroep te worden gedaan op schaarse professionele ondersteuning en voorzieningen. Er is zoveel meer dan men denkt!’.

Alle zorgpartners en projectleider Wilma Monen zijn trots dat nu concreet de ‘witte vlekken’ in de zorg en ondersteuning van ouderen toegankelijk in kaart zijn gebracht. Ook Ruud Cramer: ‘Het belang van de Morgen-gezond-weer-op-kaart is dat je beseft, dat je er niet alleen voor staat, en dat tal van Veldhovense organisaties en mensen je kunnen helpen. Niet alleen met je gezondheid, maar met de verschillende aspecten die je welzijn en welbevinden kunnen vergroten.’ Ook geeft de kaart een overzicht van alle betrokken hulpverleners en mantelzorgers - inclusief telefoonnummers. Zeker in acute situaties is dat handig voor (in) formele zorg. De komende maanden testen we de Morgen-gezond-weer-op-kaart in de praktijk, zowel op inhoud als op gebruik. Inmiddels lopen er ook gesprekken in andere gemeenten om met de kaart te starten.

morgen gezond wok.jpg

juni 2019