Knelpunten bij transfers

Precies!-project 'Efficiënte transfers' brengt de knelpunten rondom de transfer van een kwetsbare oudere in beeld. We willen de patiënt sneller op de juiste plek brengen en de telefonische afstemmingstijd tussen zorgverleners verminderen.

Wat is de status van dit Precies-project? Na een succesvolle eerste pilot op de MDL-afdeling van het Máxima MC start binnenkort een proef waarbij we het organiseren van vervolgzorg voor huisartsen gaan bundelen. Huisartsen en praktijkondersteuners melden hun zorgvragen bij een transferpunt waar een gespecialiseerd team op zoek gaat naar de juiste vervolgzorg.

Projectleider Nicole van den Broek van SGE (SGE Zorg): ”Uit landelijke voorbeelden is reeds gebleken dat als een oudere sneller de juiste zorg krijgt, dit proces minder tijd kost voor het huisartsenteam en er waardevolle (regionale) stuurinformatie gegenereerd wordt over beschikbare en benodigde capaciteit.

knelpuntenanalyse eff transfers.jpg

Ook gaan we aan de slag met centraal inzicht in beschikbare thuiszorg. We gaan kijken of de stoplichtapp die in de regio Breda succesvol wordt ingezet ook voor ons toepasbaar is.”


Een onderwerp waar ook veel aandacht voor was in de ZEMBLA-uitzending 'Geen plek voor ouderen' van 13 februari 2020.


februari 2020