Technologie-oplossingen: voor wie dan?

We doen er alles aan om de inzet van technologie zo makkelijk mogelijk te maken. Help ouderen en mantelzorgers met technologie-oplossingen! We zetten nu vooral in op drie oplossingen; leefstijlmonitoring, medicatieverstrekking op afstand en beeldzorg.


1. Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring is vooral van waarde voor alleenstaanden met dementie en hun mantelzorgers. Kijk voor een praktijkvoorbeeld naar onderstaand filmpje met zorgtrajectbegeleider Marieke Willems. Plaatsing van het systeem is eenvoudig. Er komt een monteur aan huis die zes sensoren (zonder beeld) installeert.


2. Medicatieverstrekking op afstand

Medicatieverstrekking op afstand is voor kwetsbare ouderen die de regie beginnen te verliezen. Juist regie over medicatie is voor ouderen belangrijk. De Medido is van waarde bij dementie (op tijd beginnen!), parkinson, reuma (de zakjes zijn open gesneden), CVA etc. Of gewoon als iemand oud en vergeetachtig wordt. De verpleegkundige komt één keer per week langs om de Medido te vullen met de baxterrol. Wanneer de cliënt de medicatie niet uit het apparaat haalt, gaat er een signaal naar de zorgcentrale. Bekijk voor een korte uitleg onderstaand filmpje.

Deze digitale medicatie-box ondersteunt bij het innemen van medicatie. De thuiszorg helpt bij het invoeren van een nieuwe medicatierol.


3. Beeldzorg

Beeldzorg heeft de toekomst, in allerlei vormen. Het helpt als cliënten en professionals daar ervaring mee opdoen. Momenteel wordt beeldzorg vooral ingezet om structuur in de dag te brengen door bijvoorbeeld te herinneren aan de maaltijd. Of om op afstand begeleiding te bieden bij bijvoorbeeld het spuiten van insuline.


februari 2019