94% Zorgverleners beveelt thuiszorgapp aan

Zorgverleners besparen veel tijd door het gebruik van de Siilo-app. Per gemeente of wijk worden sinds eind 2020 in Siilo-appgroepen thuiszorgvragen aangeboden aan thuiszorgteams. Zo kunnen vraag en aanbod van thuiszorg efficiënt gematcht worden. Het is een eenvoudige oplossing die zorgt voor een transparante samenwerking tussen teams onderling en tussen thuiszorgteams en zorgverwijzers. Bovendien krijgt de patiënt vaker passende thuiszorg dankzij de app.

94% zorgvragen .. siilo app.jpg

Vorig jaar is er een pilot met de Siilo-app gestart door drie ziekenhuizen (Catharina Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en St. Anna Ziekenhuis) in 5 gemeenten. In december 2020 vond de eerste evaluatie plaats. Met als resultaat:

  • 83% van de zorgvragen werden dezelfde dag ingevuld.

  • 97% van de gebruikers geeft de situatie met de Siilo-appgroep een hoger cijfer dan zonder appgroep.

  • 94% beveelt het aan om de werkwijze zoals is opgesteld uit te rollen in de hele regio

“Patiënten hebben nu de keuze”

De werkwijze is dus efficiënt en effectief. Wijkverpleegkundigen worden minder gestoord tijdens hun ochtendroute, waardoor er meer aandacht is voor cliënten en het invullen van de zorgvraag.

Linda Rekkers, Praktijkondersteuner bij SGE Prinsejagt is enthousiast. “De Siilo-app werkt uitstekend. Eerst was ik veel organisaties aan het bellen en had ik soms na 15 organisaties gebeld te hebben nog geen oplossing gevonden. Nu vul ik de zorgvraag in de Siilo-app in en heb ik soms zelfs 6 organisaties die reageren. Het kost veel minder inspanning en het scheelt veel bel- en regelwerk. Het heeft ook voordelen voor de patiënt, aangezien zij de keuze hebben uit meerdere organisaties en zelf hun voorkeur kunnen aangeven. Ik ben heel blij met deze oplossing!”

Uitbreiding andere professionals

Op dit moment werken alle thuiszorgteams in de hele ‘Precies!’-regio volgens deze werkwijze. Ook daarbuiten is interesse om op dezelfde manier te gaan werken. Naast de transferafdelingen zijn dit jaar ook pilots gestart om geriatrische revalidatie afdelingen (GRZ), Zorgtrajectbegeleiders en GGzE toe te voegen. 

Later dit jaar wordt verkend hoe deze werkwijze ook ingezet kan worden voor huisartsenpraktijken.


juni 2021

Previous
Previous

Een ziekenhuis dat aan welzijn voor ouderen werkt

Next
Next

Pilot met diagnostiektas moet win-win opleveren