Met technologie een betere kwaliteit van leven

In de post ‘Help ouderen en mantelzorgers met technologie-oplossingen!’ las je een interview met zorgtrajectbegeleider Ruth van den Hurk en twee mantelzorgers over de waarde van thuistechnologie (o.a. Sensara en Medido). Inmiddels ligt er een stevige basis voor het project ‘Zorgtechnologie’, mede dankzij Fabrizio Greidanus die inmiddels een andere baan heeft en de nieuwe projectleider Toon van de Looy. Op 19 juni 2019 hadden we een bijeenkomst om deze regionale aanpak verder uit te werken.

‘Die ambitie verbindt ons’

Kern van de aanpak is dat we met twee professionals van VVT-aanbieders, Centrale 24/ConnectZorg en het liefst ook gemeenten, een brede beweging creëren en samen verschil maken in het werken met thuistechnologie. Per organisatie gaan twee medewerkers mee leren en ontwikkelen. De medewerkers doen zelf ervaring op door binnen hun organisatie in 2019 bij minimaal twintig cliënten een technologie-oplossing in te zetten. Het is hoog tijd dat meer ouderen, mantelzorgers en medewerkers gaan ervaren dat met inzet van technologie de kwaliteit van leven beter wordt. Die ambitie verbindt ons.

Op de foto zien jullie de enthousiaste groep die 19 juni bij elkaar was om de gezamenlijke aanpak verder uit te werken. Met van links naar rechts Elles Vis (ConnectZorg), Suzanne van Hinthum (Vitalis), Nina Vos (ZuidZorg), Joan Vermeulen (Centrale24…

Op de foto zien jullie de enthousiaste groep die 19 juni bij elkaar was om de gezamenlijke aanpak verder uit te werken. Met van links naar rechts Elles Vis (ConnectZorg), Suzanne van Hinthum (Vitalis), Nina Vos (ZuidZorg), Joan Vermeulen (Centrale24), Toon van de Looy (projectleider), Paul Bergsma (Centrale24), Mijke Graat (Vitalis) en Jacqueline Kuppens (Programmacoördinator Transitie VVT 2019).


juli 2019