DE STAP naar samen ouder worden werkt!

Vijf jaar geleden zijn we met Precies! gestart om samen domeinoverstijgende uitdagingen aan te pakken. Zo wordt er al jaren gewerkt aan betere samenwerking bij transfers. Met resultaat, met dank aan velen! Aanvragen voor wijkzorg vullen we bijvoorbeeld sneller in dan voorheen, wat ook leidt tot minder bemiddelingsverzoeken bij CZ en VGZ.

Verschillende oplossingen voor ‘efficiënte transfers’ zijn per 1-1-2024 geïntegreerd in Zorgwijzer. Inclusief een Zorg Escalatie Team voor complexe domeinoverstijgende zorgvragen waar je alleen niet uitkomt. In deze nieuwsbrief een speciale oproep aan huisartsen: probeer het een keer en bel Zorgwijzer!

Minder 70+-ers op spoedeisende hulp met ‘medisch onnodige’ zorgvragen

Nóg een mooi resultaat: tegen de landelijke ontwikkeling in komen er in onze regio minder 70+-ers op de spoedeisende hulp met ‘medisch onnodige’ zorgvragen. Zo is bijvoorbeeld katheterzorg afgelopen jaar naar thuis verplaatst. Voor iedereen die er meer van wil weten, lees er meer over in het artikel.

Natuurlijk blijft de druk groot en is er in het verkleinen van gezondheidsverschillen nog veel winst te halen. Dat lukt alleen samen mét ouderen. Met hulp van drie gemeenten zijn we een nieuwe aanpak aan het maken en in Stratum doen we een mooi experiment waar buurtbewoners en KBO in de lead zijn. Wij helpen alleen op verzoek. Ook daarover meer in deze nieuwsbrief.

‘Next level’ netwerkuitdagingen

Tot slot: de afgelopen jaren hebben we regiobreed ervaring opgedaan, vertrouwen opgebouwd en resultaten bereikt. Een totaaloverzicht van alle resultaten vind je in de Jaarrapportage 2023. Vanaf 2024 starten we door met ‘Sterk met Ouderen’ uit het regioplan Eindhoven De Kempen. Hierin zijn nieuwe complexe netwerkuitdagingen geadresseerd voor 60+ waarop we regiobreed impact willen maken. Wil je meedoen? Stuur ons een bericht. Wij hebben er zin in!


Resultaten Precies!

Klik op de plaat voor een grotere afbeelding


Nieuwsbrief in pdf


april 2024