Actuele behandelwensen en medicatielijst 

Voor goede netwerkzorg die is afgestemd op de wensen van ouderen, is onderlinge gegevensuitwisseling onmisbaar. Maar hoe doe je dat als je allemaal met verschillende systemen werkt?

Informatie delen
Samen met huisartsen(posten), apothekers, ziekenhuizen en RZCC delen we cruciale informatie via het Landelijk Schakel Punt (LSP). Behandelwensen en medicatie hebben hierbij prioriteit. 

Projectleider Wendy van Loo: ‘Het delen van informatie is altijd belangrijk geweest voor het geven van zorg en het voorkomen van onder- of overbehandeling. In corona-tijd is het belang onderstreept van een tijdig gesprek over behandelwensen. Het is belangrijk om met de patiënt in gesprek te gaan, zodat samen met zorgverleners de best passende beslissingen genomen worden over hun toekomst, over hun leven”.

Van huisartsenpost naar spoedeisende hulp
Door gemaakte afspraken goed te registreren zijn steeds meer professionals buiten de huisartsenpraktijk op de hoogte. Zorgverleners in de huisartsenpraktijk noteren het gesprek onder de ‘ICPC code A.20’. Dit kan al bij aanvang van het eerste gesprek. Zorgverleners in de huisartsenpraktijk zijn dan op de hoogte van de afspraken die zijn gemaakt samen met de patiënt. Als een patiënt toestemming geeft om gegevens te delen (OPT-IN), worden gegevens ook gedeeld met de huisartsenpost. We verkennen momenteel of we deze gegevens ook kunnen delen met de spoedeisende hulp. Daarin trekken we samen op met Met Spoed Beschikbaar waarin landelijke best practices worden opgestart en gedeeld.


Actuele stand van zaken


Wil je meer informatie, of heb je een goed idee? Mail dan naar Wendy van Loo.


Artikelen

Lees hieronder al onze updates over dit project.