'Alles wat we delen'

Velen van jullie zal het niet ontgaan zijn; we werken in de regio samen aan een nieuw regioplan. Met als doel het verkleinen van gezondheidsverschillen en het toegankelijk houden van ondersteuning en zorg. Ook Precies! draagt haar steentje bij.

Het is de kunst om te blijven DOEN wat werkt én los te laten wat anders kan of niet meer hoeft. Hoe kom je dan tot de juiste keuzes? Wat mij altijd helpt, is steeds weer te beginnen met de mensen voor (en met!) wie we het doen. Bijgaand filmpje werd vertoond op een regiobijeenkomst en spreekt boekdelen. Ik krijg er kippenvel van ...

Geen crisisopnames!?

In deze nieuwsbrief vind je weer mooie voorbeelden van samenwerkingsmissies. Geen crisisopnames meer in de toekomst!? Dat is nog eens een ambitie! Jeanette Telder en Serge Roufs vertellen er meer over.

En dan de kleinschalige woonvormen

Die zijn hard nodig, maar vragen wel om gedegen voorbereiding om er fijn en veilig te wonen. Verpleegkundig specialist Pascal Maillé en specialist ouderengeneeskunde Judith Martens vertellen in dit artikel over hun ervaringen in Oirschot.

Langer Thuis Wijzers

Degenen die ons volgen op LinkedIn zal het niet ontgaan zijn; er zijn de afgelopen week loketten ‘Langer Thuis Wijzer’ geopend. Beide zijn feestelijk geopend in aanwezigheid van ouderen, vrijwilligers en alle netwerkpartners. Buurtcoaches Rik Hollak en Stavros van de Kerkhof waren erbij. Je leest het hier.

Tot slot, het Oudzendbureau

Ja, je leest het goed! In onze missie om veel meer met ouderen te doen, zijn we aan het experimenteren geslagen. Je vindt hier een korte impressie van onze eerste ervaringen. En een mooie toolbox voor Samen Beslissen waar alle huisartsenpraktijken in de regio mee gaan werken.

Het mag duidelijk zijn: als we samen een vuist maken, zijn we tot veel in staat.


november 2023