Wat is oud?!

Wanneer ben je eigenlijk oud? Dat hangt er vanaf aan wie je het vraagt. Kijk maar eens naar dit fantastische filmpje!

 
 

Sterk met ouderen

De komende 20 jaar veroudert onze samenleving. Dat geeft uitdagingen die ons allemaal bekend zijn én kansen! Hoe mooi zou het zijn als het ons lukt om meer naar elkaar om te kijken, gezonder te leven en minder afhankelijk te zijn van zorg? Een enorme missie, die staat beschreven in het nieuwe regioplan Eindhoven de Kempen. Sterk met ouderen is een prioriteit in het plan en vormt de nieuwe agenda voor Precies! Lees er meer over in dit artikel in de nieuwsbrief.

De vitaliteitscheck

Preventie is een belangrijk onderdeel in het regioplan. Als regio zetten we samen De stap naar gezonder. Vitaliteit spreekt ouderen aan. Dat blijkt wel uit de enthousiaste opkomst op de KBO-vitaliteitsdagen. Mirjam Tuinhout en Hans Vos delen hun ervaringen in dit artikel.

Snelle toets ‘Bevorderen zelf- en samenredzaam in de keten’ goedgekeurd!

We zijn blij dat de eerste ‘snelle toets’ in onze regio is goedgekeurd door onze financiers: ‘Zelf- en samenredzaam in de keten’. In dit artikel lees je bijvoorbeeld meer over de eerste ervaringen van apothekers met inzet van de Medido.

Resultaten Siilo-app

In de ‘HaCa-nieuwsbrief’ verscheen een mooi achtergrondartikel voor huisartsen, specialisten en arts-assistenten van het Catharina Ziekenhuis. Met een mooie infographic met resultaten van het matchen van thuiszorgvragen via de Sillo-app.

Teun Toebes

En last but not least: Teun Toebes. Peter van Heesch en Jeanette Telder spraken met hem in Pathé over ons nieuwe project Vertrouwd Thuis met dementie. Voor Teun begint dat met het voorkomen van een stigma door mensen met dementie niet te reduceren tot patiënt.

Brainport de Vitaalste. We dragen er graag ons steentje aan bij. Want ouder worden we allemaal. Iedere dag. Mooi als we dat samen doen.


februari 2024

algemeenColette de Vries